вівторок, 12 березня 2024 р.

Бесіди на уроках музичної літератури по темі: «Чарівний світ музики в поезії Т.Г. Шевченка»

         З нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка, з метою виховання любові та пошани до творчої спадщини поета, до рідної України і розвитку творчих здібностей учнів 11 березня 2024 року у Лівобережній школі мистецтв була проведена бесіда на тему: «Чарівний світ музики в поезії Т.Г.Шевченка». Лекцію підготувала викладач музично-теоретичних дисциплін Людмила Гурська.
        Учні ознайомились з творчістю відомого українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча – Тараса Шевченка, дізнались про  цікаві маловідомі біографічні  факти та його вплив на українську і народну пісенну творчість.  Присутні переглянули фільм «Ми чуємо тебе, Кобзарю» про тернистий життєвий і творчий шлях письменника. Людмила Петрівна познайомила дітей зі скарбницею народопісенної творчості, де діти прослухали аудіозаписи пісень на вірші Т.Г.Шевченка: «Думи мої, думи мої», «Нащо мені чорні брови» та відеозапис співу українського національного  хору ім. Г.Верьовки «Реве та стогне Дніпр широкий».
        Спадок, який залишив  Тарас Шевченко є джерелом натхнення для багатьох поколінь українців. Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу.






Немає коментарів:

Дописати коментар